dinsdag, januari 27, 2009

Dag 16 Zondag 31-8-'08 We gaan weer Noordwaarts

16 Zondag 31-8-’08 We gaan weer Noordwaarts

Om 7 uur was het ontbijt, de tent was nog kletsnat van de dauw. Ook binnen was alles nat, zelfs mijn droge sokken waren nu nat. Als laatste stond alleen mijn tent er nog, maar die was zo afgebroken. Om 8 uur reden we weg, De busjes moesten tanken, en we reden naar een benzine station, waar geen stroom was, dus ook geen benzine. Maar er stonden wel schattige kindjes. Eén in een roze jurkje met een hoedje, die een heel klein levend konijntje bij zich droeg, ze waren zo leuk, dat iedereen ze wilde fotograferen. Maar wij moesten naar het volgende station.
In de verte zagen we een heleboel paarden bij een Ger staan. De merries met veulen werden juist gemolken. Het veulen werd dan even opzij gehouden, en het meisje melkte dan snel de merrie en daarna mocht het veulen er weer bij. De paardjes zagen er goed uit en waren allemaal gemerkt. Al met al was de emmer nu helemaal vol. We werden binnen uitgenodigd en kregen gefermenteerde paardenmelk te drinken. Ook een stukje kei en kei harde kaas, die van koemelk was gemaakt. Gelukkig hoefde we niet de hele kom leeg te drinken, een paar slokjes was al voldoende, het prikte een beetje op je tong. Nicolien had schattige ijsbeer knuffeltjes meegebracht en gaf die aan de kindertjes. Binnen in zo’n Ger was het heel gerieflijk, met een muziek installatie en een tv, en natuurlijk het onomkoombare mobieltje. Buiten, je hield het niet voor mogelijk, stond een zonnepaneel. De mensen zijn hier wel heel vriendelijk. Toen we weer verder reden, stopte het ene busje precies 10 mtr voor de heuvel. Zijn tank was nu helemaal leeg. De benzine werd van de ene bus werd afgetapt en in de andere bus gegooid.
Zo kwamen we weer verder naar het benzine station. Dit keer was het een iets groter dorp met stenen en houten huisjes, veelal binnen een houten omheining, ook een school en een supermarkt waren er. Dat kwam goed uit, ik kocht meteen papieren zakdoekjes en een zaklantaarntje, dat ook een aansteker was. Niet dat ik dat laatste nodig had, maar ze had niets anders.
Inmiddels hadden we wel al geluncht. We kwamen bij een hele mooie plek met een riviertje, daar gingen we de tenten opzetten, mijn tentje was nu zo droog. Ik krijg er steeds meer
handigheid in. Lekker mijn voeten in de rivier afgespoeld en schone sokken aangedaan, dat voelde goed. We aten vroeg, en daarna werd er hout voor het kampvuur gesprokkeld. Eerst werd er nog met een grote strandbal gevoetbald. Het kampvuur was prachtig. Kees dacht dat dit het juiste moment was, om zijn confetti bus leeg te schieten. Dat was het ook, want overal zag je stukjes vuur, het leken wel vuurvliegjes. Ik miste het zingen, wat er volgens mij bij hoorde, maar Jelle had een griezelig vraag stuk, wat ons heel wat hoofdbrekens kostten. Het werd kouder en kouder, en wij draaiden onze krukjes, als kippen aan het spit, zodat ook onze ruggetjes warm werden. Het laatste beetje vuur werd netjes met een beetje water gedoofd. En dan heel snel het tentje in, om niet te veel af te koelen. Gelukkig morgen om 7 uur op, in plaats van 6 uur en de tentjes konden blijven staan, want hier bleven we nog een nachtje. Dit werd tevens onze laatste kampeer nacht.

Isabel

Geen opmerkingen: